Очаквано мнозинството на ГЕРБ и Обединените патриоти в парламента отхвърли внесения от БСП вот на недоверие към правителството. Това беше петият вот на недоверие срещу кабинета от началото на мандата му до момента. Като мотив за него бяха посочени корупционните скандали в последните месеци. Както и при обсъждането на оставката на кабинета вчера, така и при гласуването днес, движението около Народното събрание беше блокирано протестиращи. Исканията на демонстрантите са оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. И двамата казаха по-рано, че няма да подават оставки.

А днес е и тринадесетият ден на протестите в България. Различни представители на демонстрантите обявиха, че протестите няма да спрат до оставка на премиера и главния прокурор.


Протести, оставки, ремонт на кабинета, какво следва - очаквате коментарите на  депутати от ГЕРБ и БСП.



Ще говорим и за поредния случай на насилие над дете. Има и други клипове с насилие над детето от Перник, малтретирано от майка му. Това заяви по bTV Вероника Латева, която пусна във „Фейсбук“ клипа с недопустимото поведение на жената към 3-годишната ѝ дъщеря.  От Държавната агенция за закрила на детето обявиха, че са се сезирали в рамките на няколко часа, след като получили десетки сигнали за случая. По темата ще говорим с  изпълнителния директор на Националната асоциация за приемна грижа Александър Миланов.