Седем депутати, начело с Валери Симеонов, внесоха в деловодството на парламента промени в Закона за хазарта, с които искат национализация на лотарийните игри. Три месеца след влизане на закона в сила всички лотарийни игри да бъдат прекратени, а лотарии да може да организира само Българският спортен тотализатор. В момента големите лотарии в България са две - "Национална лотария" и "Лотария България".

И в двете мажоритарен собственик е Васил Божков. Той освен това е и собственик на футболния отбор Левски. Пред феновете бизнесменът е заявил: първо, ако промените минат, спира финансирането на отбора, и второ ги е призовал да се срещнат с премиера Борисов, защото на него не му вдига телефона. Така и стана – запалянковците вече поискаха среща с министър-председателя и намекнаха, че може и да излязат на улицата.

Докъде ще се стигне? Очаквайте разговор с експертът от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов.


И още - промените в закона за движение по пътищата, които се обсъждат в парламента, ще дадат реална възможност на Столичната община да въвежда нискоемисионни зони в дните с мръсен въздух. За бюджета на столицата и намеренията на кмета Йорданка Фандъкова – думата има Стоян Панчев от ЕКИП.



Слушайте „Важното, казано на глас" с Лили Ангелова и Деа Манолова – всеки делничен ден от 18.00 до 19.00 ч.!