Поредна седмица, в която следим развитието на заразата от коронавирус по света и нас, броим болните, анализираме последиците и правим опити да прогнозираме бъдщето. И ако имахме Великден като никой друг, една жестока катастрофа ни върна в нашата си, българска действителност. 22-годишен младеж с джип помля на светофар в столицата колата на Милен Цветков, който издъхна. Оказва се за пореден път, че умеем да оценяваме, когато вече е твърде късно.

А Милен Цветков ще бъде запомнен с неудобните въпроси, които не се притесняваше да задава, бързата си мисъл и стремежът към истина. Той избираше да бъде свободен да казва това, което мисли. И като заговорихме за свобода на словото, България отново зае 111-място в класацията на "Репортери без граници“. От 2018 г. насам страната ни не е променяла позицията си и остава трайно на дъното на Европейския съюз по медийна свобода.  

През това време политическите престрелки продължават. Провали се заседание на Народното събрание след бойкот от страна на управляващите. Опозицията прави втори опит да изслуша премиера Бойко Борисов да мерките в кризата. Междувременно в късна доба беше дадена пресконференция, която ни успокои, че от Чернобил не идва радиация.

Но както знаем изкуството ще спаси света. Невероятните "Ролинг Стоунс" представиха снощи нова песен - „Living in a Ghost Town“ (Да живееш в призрачен град). Тя е посветена на световната криза с коронавируса, а видеото представлява снимки от празни улици, магазини, транспорт и какво ли още. В текста се говори за проблемите на обикновения човек по време на карантината.  



За проблемите на обикновения човек по време на карантина ще говорим с Георги Бърдаров и Иво Топалов във "Важното, казано на глас" с Деа Манолова от 18 часа.