Президентът Румен Радев призова за спешна експертиза на аудиозаписа, разпространяван в социалните мрежи, в който се предполага, че се чува гласът на премиера Бойко Борисов. Според държавния глава е необяснимо защо Борисов не желае експертиза. В петък в YouTube и в аудиоплатформата SoundCloud беше публикуван почти 7-минутен запис, на който се чува глас, приличащ на този на премиера. В разговора са използвани обидни думи по адрес на председателя на парламента Цвета Караянчева, обсъжда се предварителна информация за обвинение по случая с къщите за гости. Вчера премиерът Бойко Борисов каза, че няма лоша реклама и че му се подготвят още такива неща.

За записи, заявки за нови политически партии, войната между Васил Божков и публични фигури у нас и поредното напрежение в БСП ще говорим със социолога Юрий Асланов.

Вчера бяха подновени протестите в столичния квартал "Лозенец" срещу небостъргача "Златен век". Те настояват и за оставката на председателя на ДНСК арх. Иван Несторов. Строителството на скандалната 34-етажна сграда бе спряно миналата година в разгара на скандала "Апартаментгейт", в който се осветли, че редица политици са си купили домове от "Артекс" на ниски цени. Разговор с Никола Вапцаров от Инициативен комитет Лозенец.



Слушайте „Важното, казано на глас" с Лили Ангелова и Деа Манолова – всеки делничен ден от 18.00 до 19.00 ч.!