Наближава осмото издание на книжното изложение на открито „Алея на книгата“ - София. Тази година Алеята продължава цяла седмица, от 7 до 13 септември включително. 

Почти 100 от водещите български издателства и книготърговци ще представят свои нови и подбрани заглавия в общо 37 шатри, което прави броят им рекорден за формата. Те ще бъдат разположени на пешеходната част на бул. „Витоша”, от пресечката с ул. „Солунска” до бул. „Патриарх Евтимий”, и в парковото пространство пред НДК. Работното време на изложението ще бъде всеки ден от 10:00 до 20:00 часа и до 19:00 в закриващия неделен ден.

Литературният кът на Алеята, който всяка година е сцена на разнообразна Културна програма със свободен достъп, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, събития за деца, ще очаква читателите и приятели на книгите също на нова локация. Тази година той ще бъде позициониран на пешеходната „Витошка” до пресечката с ул. „Парчевич”. Литературният кът ще бъде и домакин на официалния старт на изложението на 8 септември, вторник, в 17:00 часа, с участието на Джаз формация „София” и с приветстващи слова от страна на организатора Асоциация „Българска книга” и официални гости.

„Алея на книгата” - София ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемиологичните мерки.

Участници в Алея на книгата - София 2020