Анджела Георгиу, най-бляскавата и талантлива оперна певица на нашето време, прие поканата на Софийска филхармония да изнесе концерт в София. Към въздействащото сопрано ще се присъедини американският тенор Стивън Костело, който само на 37 години се подрежда в списъка на най-добрите тенори в света.

На 25 февруари публиката в зала 1 на НДК ще се наслади на арии  и дуети от “Кармен” на Бизе, “Бохеми” и “Мадам Бътерфлай” на Пучини, “Елексир на любовта” на Доницети, “Ромео и Жулиета” на Гуно и други. За откриването на концерта, диригента и директор на Софийска филхармония, маестро Найден Тодоров e избрал красивата увертюра от операта “Набуко” на Верди.

Анджела Георгиу пристига за първия си концерт в България само няколко седмици след като беше удостоена с престижната награда на фондация “Пучини” на едноименния фестивал в Торе дел Лаго. Наградата е категорично признание за изкуството на Анджела Георгиу, която в кариерата си е интерпретирала някои от най-значителните образи за сопрано, създадени от Пучини. Водещият на церемонията Алфонсо Синьорини определя личността на румънското сопрано като “неудържима” дива, която се чувства и се държи като такава.

Концертът на Георгиу е част от програмата по повод 90-годишния юбилей на Софийската филхармония и дава възможност на българската публика да се наслади на яркия феномен Анджела Георгиу – не само певица и актриса с извънредна вокална техника, дълбока драматична и музикална интелигентност, но и магнетичен комуникатор, който завладява сърцата и умовете в дълбочина.

Билетите за голямото събитие вече са в продажба в мрежата на Ивентим и на касата на зала „България“, а цените са от 60 до 200 лв.