Подготовката за дългоочаквания концерт на световноизвестното мецосопрано Елина Гаранча на 23 септември в зала 1 на НДК тече с пълна сила.  Днес (петък, 20.09.) в София пристигна британския диригент Карел Марк Чичон и директно от самолета се отправи към зала „България“, за да репетира с музикантите от Софийска филхармония.

            Понастоящем Карел Марк Чичон е главен диригент и артистичен директор на филхармоничния оркестър на Гран Канария. Преди  това в продължение на 6 години е главен диригент на филхармоничния оркестър на Дойче радио. Британският диригент е възпитаник на Кралската музикална академия и Университета за музика и изпълнителски изкуства във Виена.

            Елина Гаранча и Карел Марк Чичон са партньори на сцената и в живота. Музикалното семейство се радва на две прекрасни дъщери, а г-жа Гаранча често споделя, че е благословенна да разчита на съпруга си вкъщи и на сцената. Гаранча и Чичон често гастролират заедно, а концертната им програма е изпипана до най-малкия детайл.
            На 23 септември в зала 1 на НДК ще се състои първия гала Концерт на Елина Гаранча с диригент Карел Марк Чичон у нас. В програмата са включени популярни оперни арии и класически произведения от испанския репертоар.

            Красивата оперна дива вече обеща автографи на щанда за продажба на албумите й след концерта в понеделник. Организаторите на голямото събитие споделят, че звездното семейство е изключително скромно в изискванията си преди концерта, както и че красивата Елина Гаранча без колебание се е доверила на български бюти екип за визията си за специалната вечер.

            Билети за концерта на Елина Гаранча на 23 септември в зала 1 все още са налични на касата на НДК, зала „България“, ипей и ивентим, а цените са от 40 до 150 лв.