Днес облачността ще е разкъсана, на много места до предимно слънчево. По-значителна ще се задържи над източните райони, но до вечерта и там ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб, в североизточните райони – до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса.

2111581891.jpg
 

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по билата и временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.

2111581890.jpg
 

В събота ще е предимно слънчево със слаб югозападен вятър. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 15 и 20 градуса, а минималните – предимно между 1 и 6 градуса. В неделя затоплянето ще продължи. Ще има много слънчеви часове, но от запад облачността постепенно ще се увеличава. В началото на следващата седмица облачността над страната ще е значителна и на много места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. В понеделник ще е все още доста топло, но от вторник започва понижение на температурите.