Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици.

В Западна България се очакват локални значителни количества дъжд. Отново ще има условия за градушки и временно усилване на вятъра.

Почти без валежи ще е в крайните източни райони от страната. Максималните температури ще са 26° и 31°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 20° и 25°. Температурата на морската вода е 22°-23°, на север от нос Калиакра ще е 17-18°.

В планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, гръмотевици и градушки.

В масивите от Западна България валежите ще са значителни. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°.