JOHN STEEL ще открият концерта на URIAH HEEP в София следващата седмица! Събитието ще се проведе в столичната зала „Универсиада“ на 6 февруари от 19:00 часа. 

JOHN STEEL (Джон Стийл) е несъмнено една от най-интересните родни групи. Кратката им история започва от градчетата Харманли и Хасково още през 2007 година, когато Иван Сталев (китара) и Живодар Димитров (барабани) създават проект с името Ivan Stalev Guitar Show, а малко по-късно преименуват в John Steel. С времето групата минава през много трансформации и се премества в Пловдив. Следват натрупване на концерти, авторска музика, проекти с различни родни музиканти, награди за китаристи, вокалист, Гранд При, първо място и запис в Първо студио на БНР от Поп Рок Фест Несебър в няколко поредни години, първо място на рок фестивал, финал на Евровизия 2011, международни участия в Турция, Гърция, Румъния и Сърбия, месечен и годишен хит на музикалната класация „Черната овца “ на радио Стара Загора 2013 и месечен хит за май 2014.

John Steel записват първия си албум „Freedom” с легендарния вокалист Blaze Bayley (ex-Iron Maiden, Wolfsbain) през 2015 година. Последвалото представяне на творбата и съвместните концерти предизвикват и официално изказване от страна на британската звезда, че за напред на Балканския полуостров ще работи само с тях.
Песента "Nightmare" престоява 45 седмици в топ 10 на радио Z-Rock у нас и поставя своеобразен рекорд, след като печели и 7 пъти класацията. От албумa са продадени над 3500 диска, а може да бъде открит и във всеки голям магазин в света.

Вторият албум на групата „Everything or Nothing” е записан и представен неколкократно на живо с Doogie White (ex-Rainbow, ex- Yngwie Malmsteen) през 2017. Албумът се радва на значителен интерес във Великобритания и бандата реализира голям брой предварителни продажби.

Третият албум на John Steel се очаква да излезне тази година, този път гостува David Reece (ex-Accept, ex-Bonfire).

На 6 февруари John Steel ще допълнят празника, като представят най-доброто от своето творчество. Вокалите този път ще са поверени на една от младите надежди на родната рок сцена у нас - Руси Тенев. За 22-те си години той вече е с награди от национални конкурси и участия в знакови събития, едно от които е и July Morning.

Не пропускайте легендарните URIAH HEEP и участието на родните JOHN STEEL!

Билетите са в продажба онлайн и в мрежата на Евентим, а някои от местата, на които можете да ги намерите, са Бензиностанции OMV , Technopolis, Български пощи, Orange, Usit Colours, магазин Яко, магазини На Тъмно, Office 1 Superstore, билетна каса на EVENTIM на ул.“6-ти септември“в София, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината.