Tя е малка, но е много чаровна. Дълга само няколко метра, улица „Малко Търново“ в София е също така пазител на богата история. И именно наследството е в основата на подхода към обновяването на уличката, за което ще ни разкаже председателят на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет Малина Едрева.

В предаването „За града“ днес още: периферията става център на Фестивала на спомените „Козе мляко“ в Бела Речка, който събира местните хора с творци от цял свят – изследователят Диана Иванова ще ни запознае с подробности за форума от 24 до 26 май. Балетът на Старозагорската опера гостува в София със спектакъла „Гето“, създаден специално за многонационалната трупа. Постановката ще ни зареди с идеята си за това как можем да преодолеем всички трудности, когато любовта ни свързва с хората около нас. Събеседник ще бъде ръководителят на трупата – примабалерината Силвия Томова.

В рубриката ни „Красив език“, посветена на 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура, днес гостува Нина Николина, с която разговаряме за нейните нови записи на народни песни.