За 25-та поредна година ще бъдат връчени отличията „Златно перо“ за принос към българската култура и изкуство. Официалната церемония ще се състои на 26 септември от 11:00 ч. на „Ларгото“ (пл. Независимост) в центъра на столицата с вход свободен. По традиция водещ на юбилейното награждаване ще бъде опитният журналисти Георги Митов – Геми, домакин на предаването „Сутрешно кафе” по Classic FM радио.

Учредена през 1995 година, наградата се връчва от агенция „Кантус Фирмус“ и галерия „Макта“ с медийното партньорство на Classic FM радио на 24-ма изтъкнати български творци с безспорен принос към родната култура и изкуство. Призът представлява изящна брошка от 24-каратово злато във формата на писец. Сред носителите за 2020 година блестят имената на забележителни български културни дейци, като големия писател Антон Дончев, драматурга Стефан Цанев, поета Недялко Йорданов, оперните прими Александрина Пендачанска и Веселина Кацарова, изтъкнатите музиканти и педагози проф. Минчо Минчев и проф. Милена Моллова, скулптора Проф. Ангел Станев, талантливите актриси Теодора Духовникова и Стефка Янорова и други. Едно от отличията се присъжда на Дом на културата "Средец" с директор  Лилия Тошева, за активния принос към поддържането на живите фолклорни традиции в столичния град.

 Награждаването е част от програмата на „Европейски музикален фестивал“ 2020, включен в Календара на културните събития на Столичната община. Съорганизатор на форума е Министерството на културата на Р. България.