На Световния ден на околната среда Столичният инспекторат кани граждани да станат инспектори за един ден, информира за вредите от паркирането в зелени площи, извършва проверки с електрически автомобили и велосипеди, събира опасни отпадъци от домакинствата, текстил, кожа и батерии, чисти графити по екологичен способ. Същевременно продължават инициативите на фирмени екипи да даряват средства и да се включват с труд в почистването на града. Днес работещи в голяма фирма събират отпадъците по пътя за Самоков, а през уикенда продължава работата върху голяма зелена зона в кв. „Младост“. Столичният инспекторат продължава акцията за засаждането на гора и облагородяване на района около манастира „Св. Мария Магдалина“ край Бухово. Възможност да се включите в акции, организирани от Столичния инспекторат, ще имате идната седмица, когато екипът завърши работата по подготовка на терените. Интервю на Светослав Николов с директора на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева:

Единствено в с. Българи пазят жива нестинарската традиция, обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. На 3 и 4 юни нестинарите в Българи отново извършиха обреда така, както са го получили като завещание от своите деди. Ще ви предложим интервю с нестинаря Георги Димов, водач на нестинарската музика, а фоторепортаж ще откриете днес следобед на сайта на bTV Radio.
С новия си хит „Има смисъл“ певицата Иве ни кани да посрещнем лятото без предварителни планове и да се оставим то да ни води в истинските чувства. Утвърдено име в българската и италианската музика, при гостуването си в студиото ни Иве ще разкаже за своя проект за улесняване на връзката между младите таланти и публиката.
От предаването Cool...T по bTV ще си припомним история за йога, любов и музика... Маркъс е актьор от Германия, а Анхелика – певица, израсла в Мексико. Те са семейство, а музикалната им група се нарича „Мирабай Сейба“. С тях ни срещна Поли Гергушева.