Гражданите на София отново ще получат подкрепата на Столичната община за облагородяване на междублоковите пространства и реализиране на своите идеи за красива градска среда. От днес започва кандидатстването по програмата „Зелена София“ за създаването на нови пространства за срещи и отдих, материалите за които безвъзмездно предоставя общината. Председателят на Постоянна комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет Лорита Радева ще разкаже подробности в предаването „За града“ по bTV Radio.

Спирки на градския транспорт в София, Варна и Пловдив разказват истории, написани от жителите на града, по темата „Отново на път“. Идеята е на сдружение „Кашалот“, разказите са публикувани на неговия сайт, а част от тях ще се озоват в нашата непосредствена среда и ще изпълнят със смисъл времето, през което очакваме превозното средство на градския транспорт. Подробности ще научим от Теодора Стоянова от сдружение „Кашалот“.

От днес до четвъртък в ефира на bTV Radio ще ви срещаме със забележителни творци в рубриката ни „Красив език“ за 24 май – Ден на славянската писменост, българската просвета и култура. Първите гости ще са музикантите от група „Трик“ след 16 ч. днес.

Радио N-Joy, част от bTV Radio Group, и „Гласът на България“ от екрана на bTV обединяват усилия за възстановяването на сценичните пространства на Националния студентски дом в София. Деси Райчева от радио N-Joy ще ни разкаже подробности за инициативата.