Новинарските екипи на радиостанциите, част от bTV Media Group, вече се радват на подкрепата и огромния телевизионен и радио опит на журналистиката от bTV Жени Марчева. Водещата на „Тази събота и неделя“ ще съвместява настоящото си амплоа, добре познатото на зрителите, с ангажиментите на изпълнителен продуцент на новините и актуалното съдържание в ефира на станциите bTV RadioN-JOYJazz FMClassic FM и Z-Rock

     Разширяването на отговорностите на Жени Марчева към радиостанциите на bTV Media Group е част от политиката за пълна редакционна интеграция на новинарското съдържание във всички канали на групата.

     Според последните проучвания* bTV Radio  е информационно радио №1 по рейтинг и слушани минути на ден в София. Тези резултати затвърждават лидерската му позиция по отношение на новинарското съдържание. Всеки делничен ден Диана Хаджийска, Лили Ангелова и Светослав Николов дават възможност на слушателите да следят най-горещите теми от деня в авторските предавания „За града“ и „Важното, казано на глас“.

     По данни на ГАРБ, Радио N-JOY също бележи високи резултати, като отчита най-висок рейтинг във възрастова категория 15-69 в градска среда и е номер едно по обхват и минути, слушани на дневна база.  Така N-JOY достига до най-голям брой хора и бележи най-продължителна слушаемост на дневна база в българския радиоефир.  

     Жени Марчева е част от екипа на bTV от 2011 година. Започва професионалното си развитие в БНТ, но продължава в радио „Дарик”, където по думите ѝ е и нейното бойно кръщение като журналист. Най-вълнуващата история, която е разказвала, е тази на българските медици, осъдени на смърт в Либия за заразяването на над 400 деца с вируса на СПИН. През 2007 г. е обявена за „Глас на годината“ за отразяването на процеса. Тя е част от проекта „Млади медийно грамотни европейци“, където запознава ученици с проблемите в съвременната журналистика и актуалната тема за фалшивите новини. Завършила е българска филология и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“.

Последвайте bTV Radio във Facebook, за да не пропускате най-актуалната информация за събитията от страната и света.

 

* ГАРБ, Аудиторно изследване, представително за населението на България, Октомври 2018