В близките дни ни очаква слънчево и все по-горещо време.

Температурите навън бързо се повишават и още днес, в по-голямата част от страната, ще бъде горещо, с максимални температури от 31 до 34 градуса, в София - 28, в  източните райони, където отново ще има слаби следобедни превалявания - 28 – 30.

Времето
(Photo: bTV)

По Черноморието облачността ще бъде променлива, на отделни места със слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен, предимно северен вятър. Максималните температури ще бъдат от  24° до 26°. Вълнението на морето ще бъде слабо. Температурата на морската вода е  около 22°,  по южното крайбрежие - около  24.

Добри условия за туризъм в планините  -  предимно слънчево, с  умерен вятър от север-североизток по високите и открити части. В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места са възможни слаби превалявания, придружени от гръмотевици. Максималната температура на 1200 м ще бъде около  23°, а на 2000 м - около 14°.

Времето
(Photo: bTV)

Все така предимно слънчево и опасно горещо  в  много райони от континента. Предупреждение  Първа, Втора и Трета степен, код Жълто, код Оранжево и код Червено за опасно високи температури  вече и в Източна Европа и в северозападните части от Балканите.

Във вторник ще бъде слънчево, след обяд над планините с незначителна купеста облачност. Температурите ще се повишат още и около и след обяд ще бъде горещо с  максимални температури между 30° и 35°.

Времето
(Photo: bTV)

В сряда ще бъде слънчево и горещо с максимални температури между 32° и 37°. В четвъртък ще се задържи горещо. Ще бъде слънчево, след обяд над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

Времето
(Photo: bTV)

След обяд  вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да прониква хладен въздух. В петък ще духа умерен и временно силен северозападен вятър.

Времето
(Photo: bTV)

Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

 Температурите в цялата страната ще се понижат.