На 1 ноември тази година, на официална церемония в залата на Музикалния театър в София от 19:00 часа, ще се връчат наградите „Кристална лира“, организирани за осемнадесета година от Класик ФМ радио и Съюза на българските музикални и танцови дейци (СБМТД).

Престижните отличия се връчват за постижения в музикалното и танцовото изкуство, като по традиция слушателите на единственото радио за класическа музика в страната, определят един от носителите на наградата с гласуване на [email protected].  

Сред номинираните присъстват имената на изпълнители със запомнящо се присъствие от изминалите 12 месеца –  диригентите Иван Кожухаров, Мартин Пантелеев, Григор Паликаров,

младите изпълнители Денко Проданов (тенор), Ралица Илиева (балерина), Ивайло Йовчев (тенор). Номинирани са и любими артисти от ефира на Джаз ФМ – Мирослава Кацарова, Ангел Заберски, Димитър Льолев, Вили Стоянов, „Акага” и „Тумбаито”.

Журито ще определи победителите на самия 1 ноември.

Раздаването на отличията Кристална лирае част от Календара на културните събития на Столичната община и се провеждат със съдействието на Министерството на културата. Наградите са учредени през 1997 г. с цел създаване на система за обществено отбелязване на върхови постижения в музикално-изпълнителското и танцовото изкуство.

Повече информация може да намерите на www.classicfm.bg.