Дванадесет служители и трима души от ръководството на предприятие „Миджур” са хората, които с голяма степен на вероятност са станали жертви на серията от взривове в завода в късния следобед в сряда. И вътрешният министър Йордан Бакалов, и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров признаха това в ефира на bTV с уговорката, че не могат да съобщят информацията като официална, докато не бъде проверена по надлежния ред.

Всички представители на държавните институции подчертаваха, че в часовете след взривовете, които образуваха кратер на мястото на двете сгради на цеха, термокамерите не са засичали признаци на живот, което на практика потвърждава най-лошите прогнози.

„Има засечено животно в резултат на наблюдението. Вече проверяваме хората човек по човек – един от операторите си пусна клетката и намерихме един човек, за когото смятахме, че е бил вътре, а той се оказа в Монтана. Разбирате, че не можем да обявим колко са жертвите. Знае се колко са хората, но няма как да обявим колко са хората, които са били вътре”, посочи министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов.