Главният прокурор напълно отрече версията „саботаж” като възможна за причиняването на взрива в завода за утилизация в Горни Лом, при който загинаха 15 души.

Тезата за умисъл е силно застъпена от съсобственика на предприятието Емил Митков, който я разясни подробно преди ден в телевизионно интервю.

Откровен намек, че взривът не е случаен допусна и Бойко Борисов в нощта на изборите. Борисов обясни създалата се критична ситуация с ниската избирателна активност именно с трагедията, отнела човешки животи.

„Имаше траур в последните дни на кампанията, спряхме кампаниите си, минорното настроение заради този инцидент, който според мен съвсем не е случаен. Той даде отражение на изборите”, заяви многозначително Борисов, но остави висящ въпроса  дали според него експлозията в завода е умишлено предизвикана, за да лиши ГЕРБ от по-добър изборен резултат.

Сотир Цацаров отрече всякакви конспиративни теории, заявявайки, че няма нито едно доказателство в тази посока. Добави, че прокуратурата работи по всички версии.

„Разследването продължава по възможно най-активния начин, проверяват се абсолютно всички версии”, коментира Цацаров.