В Реформаторския блок цари недоверие. То е породено от неспазена „джентълменска уговорка”, разкри пред bTV Димитър Делчев от „Движение България на гражданите”. Той не пожела да седи в студиото до Гроздан Караджов, който също е депутат от политическото обединение.

Делчев обясни, че партиите от РБ се разбрали да подкрепят Найден Зеленогорски за съпредседател, след като Меглена Кунева стана вицепремиер. По думите му от ДСБ не спазили договорката, не посочили основателен аргумент и Зеленогорски не събрал нужните 2/3 от гласовете.

Преди дни пред bTV здравният министър Петър Москов илюстрира дразгите в Реформаторския блок с виц. Петър Москов има доста важна задача за тежка реформа. Вицовете не са полезни, когато имаш да правиш толкова сериозни неща. Той не знае детайлите, не е бил на заседанията на парламентарната група, коментира Делчев, според когото неразбирателството в редиците на „реформаторите” е „грешка на растежа”.

Гроздан Караджов обаче се намеси, като поясни, че Зеленогорски първоначално не бил избран, защото това не било в дневния ред. После обаче получил пълно мнозинство. Караджов припомни също, че лидерите в РБ през август се разбраха да се съберат за конгрес, за да се избере лидер, но тази договорка също не била спазена. Той обаче категорично заяви, че конгрес ще има през януари или февруари догодина и той ще е за желаещите да присъстват на него.

Делчев пък призна, че на този етап няма доверие на Радан Кънев и няма да го подкрепи.