ГЕРБ и Патриотичният фронт ще си партнират за бъдещето на България. Това обявиха в „Тази сутрин” депутатите от двете партии Методи Андреев и Валентин Касабов.

Според Андреев ГЕРБ, като партия, спечелила изборите, очаквано е носила най-голямата отговорност. По думите му партията е направила най-много остъпки и е била най-диалогична. „Тематично мнозинство по програма е най-чистият начин на управление”, коментира той.

Касабов от своя страна отбеляза, че ПФ ще подкрепя кабинетът, докато той работи за интересите на България. Тази подкрепа обаче ще прекъсне, ако партията му усети някакво задкулисие.

Двамата депутати обсъдиха освен структурата на бъдещото управление нуждата от реформи в енергетиката и ситуацията в КТБ, като можете да гледате целия разговор във видеото.

Междувременно, на влизане в парламента лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви, че партията му винаги е казва, че ще подкрепим правителство с пълен мандат. Той посочи, че не е целта на всяка цена да участват във властта. „Ако имаме специалисти в някои области, не е проблем да подадем такива”, обясни той.

„Стои отстраняването на една изключително вредна партия за власта”, коментира Симеонов. „Нямаме нищо против етносите в България, но тези фигури, които стоят в хранителни вериги, ще бъдат премахнати. Те са публично известни”, посочи още той, коментирайки частта от споразумението с ГЕРБ за отстраняване на хората в администрацията, назначени на етнически принцип.

От своя страна зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че разговорите са били водени прозрачно и на принципна основа, като така нищо не останало скрито.

„България се нуждае от стабилно правителство. Затова правителството ще бъде стабилно, проевропейско, за да може действително да възстановим доверието в Брюксел и да се възползваме от европейската солидарност, която ще подпомогне просперитета на България”, коментира той.

„Това, което залагаме в политиката на следващия управленски мандат и работата на българския парламент, съм убеден, че ще има и плавно мнозинство, което ще се увеличава в по определени сектори и политики, защото ние ще правим политики свързани с Европейската интеграция”, допълни Цветанов.