bTV Радио отбелязва своя десети рожден ден със специална празнична програма. Слушателите ни ще станат свидетели на обзор на случилoто се през последното десетилетие от експертни гости в различни сфери. Изявени личности ще представят своята гледна точка за това къде сме били, къде сме сега и къде искаме да бъде България.

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев беше един от гостите във „Важното, казано на глас“.

„Изминалите 10 години в България бяха доста бурни. Минахме през много събития – реформа в българския театър, служебни кабинети, редовни правителства. Като председател на Съюза на артистите, всеки път когато се смени държавният апарат, започвам отначало. Няма как да не запомня всяко едно ново правителство и всеки един нов министър“, сподели той.

Мутафчиев разказа и за това как се е променил неговият живот през тези години. „В личен план също бяха много бурни. Все пак на 40 години преживях едно събитие което нямаше как да не се отрази в следващите години и то и до ден днешен ми се отразява. Но не се оплаквам. Аз не съм от хората, които обичат да се оплакват, както и мразя мрънльовците. Научих се на търпение, което е много важно. Търпението се оказва нещо изключително важно и полезно в живота на всеки един човек. Не виждам търпение в другите хора. Не са стигнали до моето прозрение, че не трябва да се бърза. Да, животът е кратък и понякога свършва неочаквано, но когато се взимат прибързани решения, то обикновено се бърка. А гледайки на живота като нещо кратко, нямаме никакво право да бъркаме“, каза Мутафчиев.

„Искам да видя България на мястото, но което се намира. Но да я видя с малко по-спокойни хора. Хора, които не се мразят по улиците и не се разделят на Левски и ЦСКА. Искам да видя спокойна България, в която хората се уважават, обичат се и могат да направят нещо хубаво“, допълни Той.

Чуйте цялото интервю на Тереза Захариева с Христо Мутафчиев тук: