bTV Радио наскоро навърши 10 години в българския радиоефир и отбелязва повода със специална празнична програма. Изявени личности представят своята гледна точка за това къде сме били, къде сме сега и къде искаме да бъде България.

Тази вечер гост в предаването „Важното, казано на глас“ бе водещият на bTV Новините Юксел Кадриев като част от специалната ни програма.

Иска ми се хората да са по-щастливи, да имаме по-добър живот, защото го заслужаваме. Има много честни хора, които дават и последната си капка пот от себе си, за да свържат двата края. Просто не е честно“, каза той.

Следващият месец стават 22 години откакто Юксел води новини. Една от основните причини да не напусна страната е именно професията му. Другата, разбира се, е обичта му към България.

 „Обществото в България имаше шанс да се промени преди 30 години, но ние този шанс го изпуснахме много сериозно. Не знам, дали защото някой не искаше да се променим. Много малка част от нас са промениха - голяма част от тези, които се промениха, избягаха извън България. Тези, които останахме тук, оцеляваме, въпреки всичко“. Това сподели Юксел Кадриев за това как се променя страната ни.

В личен план Юксел мечтае за няколко основни неща. „Мечтая да съм щастлив, спокоен, творчески настроен, да дишам чист въздух и да се радвам на природата“, каза той.

Съвсем скоро, водещият на bTV Новините издаде собствена книга със стихове. В „Намираш. Губиш. Получаваш.“ той разкрива много лични емоции и преживявания.

Трудно взех решението да я издам, защото се разголваш пред читателя. Михаил Белчев ме убеди да го направя“, разказва още той.

Аз смятам, че романтиката, учтивостта и желанието да помагаш са добродетели, които се смятат за слабост за съжаление. Този вълчи свят, в който живеем, ни принуждава понякога да забравим за романтиката и да погледнем другия в очите и да си поговорим“, каза още Юксел.

Чуйте цялото интервю на Тереза Захариева с Юксел Кадриев тук: