„Всички държави членки на Европейския съюз трябва да отзоват своите посланици от Москва и да изгонят руските посланици от своите държави.“ Това каза в ефира на bTV Radio евродепутатът от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов.

„България трябва да направи това с посланик Митрофанова още утре, ако зависеше от мен. Защо? Защото не е нормално Русия да е предприела военна агресия, варварска, да е нападнала съседна страна, да е нарушила всички международни договори и споразумения, да е нарушила следвоенния мир на Европа, а ние да поддържаме нормални дипломатически отношения с нея, все едно нищо не се е случило“, допълни той.

Според него санкциите спрямо Русия трябва да са по-твърди.

„Трябва да засегнат близкото обкръжение на Путин. Трябва да засегнат самия Путин. Той трябва да почувства лична болка от тези санкции“, каза още евродепутатът.
По думите му има и други ходове, които трябва да се предприемат.

„Веднага трябва да бъде прекратен какъвто и да е диалог с режима на Путин. Той трябва да бъде поставен в изолация. Никой западен лидер не трябва и да си помисля за срещи и разговори с него. (…) Лидери от типа на Путин не разбират от дипломация. Те нямат дипломацията в своя начин на мислене. Това са агресори. Нима Хитлер разбираше от дипломация?“, заяви още Йорданов.

Чуйте цялото интервю на Тереза Захариева с Александър Йорданов.