Политическите сили трябва да се ангажират с конкретни неща в споразумението, което може да бъде подписано между новия проект „Продължаваме промяната“, „демократична България“ и „Изпраси.БГ! Ние идваме!“. Това обясни в интервю за bTV Radio Арман Бабикян от ИБГНИ.

„Заявките трябва да се дадат още сега, за да може политическите сили да носят отговорност за действията си след като влязат в НС“, обясни той.

Бабикян заяви, че в ИБГНИ все още уточняват какви ще са конкретните приоритети, които ще искат да бъдат записани в предизборното споразумение. Сред тях обаче със сигурност попадат три неща – социална политика, икономика, както и правосъдна реформа.

„Бизнесът, калкулирайки по-високите цени за ток, ще нанесат вторичен шок  на потребителите, тъй като това ще доведе до поскъпване на всички стоки и услуги. Разбира се, икономика поставена на релсите на образованието и науката, а не хаотичният тип икономика, който до момента развива България. В никакъв случай не на последно място и правосъдната реформа и приключването на проблема със всевластната прокуратура у нас“, каза още той.

Арман Бабикян коментира и социологическите проучвания, които поставят ИБГНИ на прага от 4% за влизане в Народното събрание.

„От гражданите зависи дали искат в НС да има хора, които ефективно се борят за нещата, които ги извадиха на улицата, а ние сме изключително силни и ефективни“, допълни той.

Чуйте цялото интервю с Арман Бабикян.