Важно е правителството да оцелее при тази криза, защото има ключови въпроси, които ще бъдат решени в следващите няколко месеца. Това каза в ефира на bTV Radio депутатът от „Демократична България“ Атанас Славов. По думите му разговорите с отцепилите се депутати от „Има такъв народ“ се водят от „Продължаваме промяната“. Той изброи и кои са най-важните теми, по които трябва да довършат своята работа.

„Съдебна реформа, антикорупционна реформа, енергетика, мерки за приемане на еврото, икономически и социални мерки. Следващите няколко месеца са ключови за страната за това как ще минем през кризите, в които се намираме. Важно е да имаме стабилно правителство и управление“, допълни Славов.

Той заяви, че не допуска мандатоносителят да е предлагал финансови облаги или други неща на отцепилите се от ИТН депутати, каквото подозрение сподели по-рано днес Слави Трифонов.

„Колегите, които изберат да подкрепят мнозинството или вече малцинство, но с тенденция отново да възстанови подкрепа, вярвам, правят своя избор в интерес на българските граждани. Има започнати реформи в ключови сектори и трябват буквално няколко месеца, за да може съответното законодателство да бъде прието и да видим ефекта от тези реформи. Стабилността е функция и на доверието на гражданите в управлението, а не само функция на аритметични парламентарни мнозинства“, сподели още той.

По думите на Славов едно от най-важните неща, които трябва да бъдат направени, е съдебната реформа.

Чуйте интервюто на Тереза Захариева с Атанас Славов.