На 14 ноември пълнолетните българи отново ще се изправят пред урните, за да участват в уникалния за съвременната ни история вот - едновременно за 6-ия президент и за 47-ия парламент на България. Новите избори ще бъдат решаващи, а всичко най-важно можете да следите на всички bTV платформи. Във „Важното, казано на глас“ ви представяме хората, които стоят зад кандидат-президентските двойки и са част от инициативните комитети и щабовете им.

“Липсват адекватни мерки за това ваксинационният процес да бъде стимулиран. Това не става чрез различни дарове. Става чрез личен пример, става чрез по-активно обяснение за ползите от ваксинацията.” Това каза в ефира на bTV Radio Борис Ячев - представител на Щаба на коалиция "Патриотичен фронт", които издигат кандидат- президентската двойка Валери Симеонов и Цветан Манчев.

“Нашата кандидат-президентска двойка има амбицията преди всичко да ползва, без да искаме увеличаване на президентските правомощия, да се възползва от онези правомощия, които и в момента Конституцията дава на президентската институция. А това са участията в консултативните съвети, чрез контрол върху служебното правителство”, допълни той.

Цялото интервю на Лили Ангелова с Борис Ячев чуйте тук: