“Ако Слави Трифонов не смени подхода с нормално политическо поведение, което предполага ако не преговори, то поне разговори с  онези, с които може да ги води. Той би трябвало да си осигури подкрепа в парламента, както за избор на правителство, така и за важните законодателни решения. Най-важните от тях е актуализацията на бюджета за тази година и новия бюджет за 2022г." Това мнение изрази в ефира на bTV радио бившият председател на Народното събрание Борислав Великов.

“Призовавам го като обикновен гражданин да бъде по-склонен към разговори. Дори да не сключва коалиционни споразумения, но да си осигури подкрепа. Да може правителството да работи поне една година, да може да свърши някаква полезна работа за страната.” допълни той.

От изявление на лидера на “Има такъв народ” Слави Трифонов във “Фейсбук” стана ясно, че оттегля кандидатурата на Николай Василев за премиер. По думите му ще бъде предложен скоро нов министър - председател с ревизиран състав на Министерски съвет.  Означава ли това, че от партията са готови за преговори с други политически сили за състав на кабинет? За политическите компромиси, коалиционните формули и отговорността на народните избраници, чуйте интервюто във “Важното,  казано на глас” с бившия председател на Народното събрание Борислав Великов.