“Смених отбора в политиката, защото предишният отбор пречеше на основните ми цели”, това каза в ефира на bTV Radio кандидатът за депутат от листата на “БСП за България” Цвета Галунова. 

“Идеите на “Възраждане” припокриват политиките на БСП. В своята същина няма никакви коренни различия. Идеята на гражданската квота е не толкова партийната насоченост конкретно към партията, а привличането на експерти и на хора, които са разпознаваеми сред българския народ. Гражданската квота дава някаква форма на свобода, за да се бориш за каузите, за които си влязъл в политиката”, допълни тя.

Цялото интервю с Цвета Галунова пред водещата Лили Ангелова може да чуете в прикачения звуков файл.

По време на предизборната кампания bTV Radio ви срещa с представители на гражданската квота и водачи на листи на всяка от 8-те партии, които според последното проучване на "Маркет линкс" имат шанс за новия парламент. Националното проучване е финансирано и реализирано съвместно от БТВ и Маркет Линкс, проведено сред 1067 лица над 18 години в страната в периода 27 август - 3 септември 2022г. по методите на пряко- лично интервю и онлайн анкета. Според него, ако изборите бяха днес ГЕРБ/СДС биха получили 22,9% от гласовете, “Продължаваме промяната” - 17,8%, БСП - 10,9, ДПС - 10.9, Демократична България - 8.1; “Възраждане” - 7.6; “Български възход” - 4.7; “Има такъв народ” - 3.8%.