На 14 ноември пълнолетните българи отново ще се изправят пред урните, за да участват в уникалния за съвременната ни история вот - едновременно за 6-ия президент и за 47-ия парламент на България. Новите избори ще бъдат решаващи, а всичко най-важно можете да следите на всички bTV платформи. Във „Важното, казано на глас“ ви представяме хората, които стоят зад кандидат-президентските двойки и са част от инициативните комитети и щабовете им.

„Мечтая за България, която е с чиста природа, за много сериозно правосъдие, което дава чувство за ред и справедливост, за свободни хора, които не трябва да правят компромис със съвестта си, за да имат бизнес, професия и достойно място в обществото.“ Това каза в ефира на bTV Radio психиатърът д-р Любомир Канов, зам.-председател на КОД и част от щаба на Горан Благоев и Ивелина Георгиева – Стойнова. Двамата бяха издигнати в президентската надпревара от Коалицията „Национално обединение на десницата“.

„Изпитвам респект към този вид хора като Горан Благоев и Ивелина Георгиева. Точно такива личности са нужни във времена като сегашните за национални водачи. Те са същевременно нравствени водачи и културни водачи, а не са просто хора, които се опитват да представят някаква мачо или друга физиономия на плитко възхищение или респект, който мястото му е по-скоро в гимнастическия салон. За мен личността на Горан Благоев е много важна, защото той започна да говори на нашия народ отдавна забравените и пренебрегвани истини за християнството, историята и важните неща за нашия народ. Прекрасната д-р Ивелина Георгиева е абсолютно всеотдаен лекар, който се бори на първа линия с COVID. Прави го тихо, геройски и без фанфари. Това са хората, които България заслужава да има най-отпред“, допълни още той.

Чуйте цялото интервю на Тереза Захариева с д-р Любомир Канов тук.