"Закъсняхме с 12 години да диверсифицираме доставките на газ в България." Това каза в ефира на bTV Radio Даниел Лорер - кандидат за депутат от “Продължаваме промяната” и бивш министър на иновациите и растежа.

“Защо България беше оставена да зависи единствено от “Газпром”? Защо построихме “Турски поток” с 3 млрд. лева държавни средства? Един газопровод, който не обслужва газовите нужди на България. Той беше продаден на нас българите като диверсификация, но всъщност той обслужва само Русия, тъй като им предлага един допълнителен коридор, освен “Северен поток”, с който да заобикалят Украйна. И малко след като беше построен Путин започна войната в Украйна. Там се корени истинската причина България да няма диверсификация."

Цялото интервю с Даниел Лорер пред водещата Лили Ангелова може да чуете в прикачения звуков файл.   

 По време на предизборната кампания bTV Radio ви срещa с представители на гражданската квота и водачи на листи на всяка от 8-те партии, които според последното проучване на "Маркет линкс" имат шанс за новия парламент. Националното проучване е финансирано и реализирано съвместно от БТВ и Маркет Линкс, проведено сред 1067 лица над 18 години в страната в периода 27 август - 3 септември 2022г. по методите на пряко- лично интервю и онлайн анкета. Според него, ако изборите бяха днес ГЕРБ/СДС биха получили 22,9% от гласовете, “Продължаваме промяната” - 17,8%, БСП - 10,9, ДПС - 10.9, Демократична България - 8.1; “Възраждане” - 7.6; “Български възход” - 4.7; “Има такъв народ” - 3.8%.