„Няма ползи от въвеждането на еврото.“ Това заяви в ефира на bTV Radio икономистът Деян Николов, кандидат-депутат и член на щаба на кандидат-президентската двойка на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов и Елена Гунчева.

„Тук не става въпрос просто за валутата от лев във евро. Става въпрос за прехвърляне на почти всички управленски решения по отношение на монетарната ни и фискална политика от БНБ към Европейската централна банка, което означава загуба на национален суверенитет. Ние вече няма да можем да решаваме как да управляваме монетарната си система. Няма и механизъм за излизане от еврозоната, както и няма механизъм за връщането на загубена валута чисто технологично е много трудно“, допълни той.

Деян Николов коментира и международните отношения на България. По думите му страната ни трябва да излезе от НАТО.

Чуйте цялото интервю на Тереза Захариева с Деян Николов.

На 14 ноември пълнолетните българи отново ще се изправят пред урните, за да участват в уникалния за съвременната ни история вот - едновременно за 6-ия президент и за 47-ия парламент на България. Новите избори ще бъдат решаващи, а всичко най-важно можете да следите на всички bTV платформи. Във „Важното, казано на глас“ ви представяме хората, които стоят зад кандидат-президентските двойки и са част от инициативните комитети и щабовете им.