“Нямаме основание да смятаме, че ще имаме лека зима. Най-малкото, защото ние нямаме ясна представа за това какво ще се случи след 2-ри октомври - как ще се формират мнозинствата, с които ще се управлява България” Това каза в ефира на bTV Radio Деница Сачева - кандидат за депутат от ГЕРБ и бивш министър на труда и социалната политика.

“Какво ще се случи с приемането на държавния бюджет? И оттам - нататък редица решения, като например компенсациите на бизнеса за цените на енергоносителите, компенсациите за газа чакат да бъдат взети от едно работещо Народно събрание. Политическата криза няма как да не се отрази върху живота на хората”, добави тя.

Цялото интервю с Деница Сачева пред водещата Лили Ангелова може да чуете в прикачения звуков файл. 

По време на предизборната кампания bTV Radio ви срещa с представители на гражданската квота и водачи на листи на всяка от 8-те партии, които според последното проучване на "Маркет линкс" имат шанс за новия парламент. Националното проучване е финансирано и реализирано съвместно от БТВ и Маркет Линкс, проведено сред 1067 лица над 18 години в страната в периода 27 август - 3 септември 2022г. по методите на пряко- лично интервю и онлайн анкета. Според него, ако изборите бяха днес ГЕРБ/СДС биха получили 22,9% от гласовете, “Продължаваме промяната” - 17,8%, БСП - 10,9, ДПС - 10.9, Демократична България - 8.1; “Възраждане” - 7.6; “Български възход” - 4.7; “Има такъв народ” - 3.8%.