“Все още имам очаквания към този парламент. Това са очакванията на хората, които ми пишат за нерешените проблеми, които имат нужда от законодателно решение”, това каза в ефира на bTV Radio омбудсманът Диана Ковачева.

“Извън тези 20 закона, които задължително трябва да бъдат приети от България в контекста на членството й в ЕС, има закони, от които хората се нуждаят, за да могат да оцелеят. Има много нерешени въпроси, които очакват адекватни решения и ако това не се случи, проблемите много сериозно ще се задълбочат с идването на зимата, с повишаването на инфлацията и с ниските доходи", допълни тя.

 “За миналата година имам над 14 000 жалби по различни въпроси, над 65 000 души се обърнаха към мен. Въпроси като дефинирането на енергийната бедност, справянето при кризата с ТЕЛК решенията и драстичните забавяния, въпроси като “вечният длъжник”, проблеми с колекторските фирми, домашното насилие - всичко това са въпроси, които могат да бъдат решени само със законодателни промени. Те са прехвърляни от парламент в парламент в последните години”, обясни още Ковачева. 

Цялото интервю пред водещата Лили Ангелова може да чуете в прикачения звуков файл.