„Политиците трябва да успокоят държавата.“ Това каза в ефира на bTV Radio президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов

„Непременно трябва да успокоят държавата. Този разговор като на война е нелеп, особено в ситуацията, в която се намираме. Подхвърлянето на обиди един към друг непременно трябва да спре“, каза той.

От КТ „Подкрепа“ поискаха от предстоящото 48-мо Народно събрание преработване на Националния план за възстановяване и устойчивост и отмяна на либерализацията на енергийния пазар.

„Това са най-спешните мерки. Този план е писан като преди три години. Оттогава досега светът ужасно много се промени по отношение на енергетиката. Там си пише някакви работи, че ще закриваме, ще затваряме, ща намаляваме емисии, а тези работи са от един друг свят. Както разбирате, става дума за въглищната ни енергетика, която всъщност е нещото, на което все още се крепим донякъде. Тези философии трябва да бъдат преосмислени дори и на цената на отказ от този план“, заяви Манолов.

От КТ „Подкрепа“ отново повдигнаха и въпроса за размера на максималния осигурителен доход, който да стане поне 10 пъти минималната работна заплата.

Чуйте интервюто на Тереза Захариева с Димитър Манолов.