„Това, което прави прокуратурата, е подигравка на първо място със съда, а на второ място с обществото.“ Това каза в ефира на bTV Radio бившият вътрешен министър адвокат Емануил Йорданов. Той коментира отказа на Софийския градски съд остави без разглеждане внесените от СГП искания за съдебна санкция по извършените процесуално-следствени действия по претърсване и изземване от адреси, свързани с Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов.

„Те дават искане, в което се казва „Представяме за одобрение протокол, който не следва да бъде одобряван“. Правят го, защото нямат никакво намерение да работят по този казус. Единственото нещо, което можем да очакваме, е да се правят имитации на действия до момента, в който евентуално хората да забравят за какво е ставало въпрос и тогава да прекратят производството“, допълни той.

Според Емануил Йорданов има много доказателства, които могат и трябва да бъдат събрани.

„А не да се надцакваме с глупости и да се надцакваме кой бил по-законосъобразен“, каза той.

На въпрос защо досега Васил Божков не е разпитан като свидетел по обвиненията в изнудване, Йорданов каза:

„Имаше една хубава група, съставена само от актьори. Казваше се НЛО. Те пееха една песен „Мале-е-е страх“. Важи за случая и могат да си я пуснат. (…)Когато прокурори се правят на кукери, не виждам какво друго мога да направя. В такива случаи ни спасява само чувството за хумор.“

Според Йорданов Васил Божков все пак ще бъде разпитан, но това няма да стане сега.

 „Васил Божков ще бъде разпитан в момента, в който прокуратурата придобие онзи вид, който би трябвало да има в една демократична държава“, каза той.

Според него обаче управляващите са се забавили със съдебната реформа.

Чуйте цялото интервю на Тереза Захариева с Емануил Йорданов.