“На този етап „Възраждане“ няма как да се разбере с останалите политически сили, които евентуално биха влезли в следващото Народно събрание. Ние сме на коренно различно идеологично виждане с тях. Тези партии показаха, че не могат да управляват държавата. Благодарение на техните управления докараха държавата ни до една от най-бързо изчезващите и вкараха държавата ни в редица икономически кризи.” Това каза в ефира на bTV Radio Георги Георгиев - кандидат за депутат от “Възраждане” в 9 МИР Кърджали  и 29 МИР Хасково.

“Коалиция ние можем да търсим само от българския народ. Смятаме, че той ще ни подкрепи и в следващия парламент ще бъдем първа политическа сила, а много скоро ще управляваме и самостоятелно държавата”, допълни той.

Георгиев коментира и членството на България в НАТО и призова за референдум по темата.

„НАТО не допринася по никакъв начин за нашата сигурност“, каза той.

Цялото интервю с Георги Георгиев пред водещата Тереза Захариева може да чуете в прикачения звуков файл.

 

По време на предизборната кампания bTV Radio ви срещa с представители на гражданската квота и водачи на листи на всяка от 8-те партии, които според последното проучване на "Маркет линкс" имат шанс за новия парламент. Националното проучване е финансирано и реализирано съвместно от БТВ и Маркет Линкс, проведено сред 1067 лица над 18 години в страната в периода 27 август - 3 септември 2022г. по методите на пряко- лично интервю и онлайн анкета. Според него, ако изборите бяха днес ГЕРБ/СДС биха получили 22,9% от гласовете, “Продължаваме промяната” - 17,8%, БСП - 10,9, ДПС - 10.9, Демократична България - 8.1; “Възраждане” - 7.6; “Български възход” - 4.7; “Има такъв народ” - 3.8%.