Телевизионните водещи и продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов са героите на първото печатно издание, част от мултимедийната платформа #Selfmade, която се фокусира върху постиженията, провалите, трудните моменти и решенията, които изграждат и определят личния и професионалния път на популярните личности. 

„Опитали сме се да разкажем много истории, които хората не са чували никога -  професионални. В  медийния бизнес има много неща, които остават зад кадър. Това прави съдържанието интересно, защото неща, които си гледал по телевизията, не знаеш какво се е случило, за да се стигне до тях“, споделя Андрей пред bTV Radio.

Книгата носи заглавието "БРАТЯ ПО СЪРЦЕ" и разкрива неизвестни факти за Иван и Андрей, по тяхна преценка 80% от съдържанието ѝ засяга теми, които двамата досега не са обсъждали в публичното пространство. В пилотното издание на поредицата #Selfmade Иван и Андрей разказват за ключовите моменти от пътя си, за детството и младостта, за най-големите успехи и предизвикателства, за развитието им като продуценти, както и за вечните битки в телевизионния бизнес и незабравимите уроци, които са получили от хората, с които ги е срещал животът.

„Ако не бяхме двамата, нямаше да направя и една стотна от нещата, които сме направили“, казва Иван за тяхното дългогодишно приятелство и бизнес партньорство.

Уникалната по рода си книжна поредица на #Selfmade комбинира традиционния печат с модерните интерактивни медии. Тя дава по-различно преживяване на читателите със специално допълнително съдържание в дигитална среда. Мобилно приложение дава достъп на феновете на главните герои до ексклузивно съдържание, видеоматериали, кадри „зад сцената", фотогалерии и др., както и възможност да получат отстъпки за разнообразни продукти, билети за събития и много други.

„Надявам се обаче да е полезна на хората, които са точно #Selfmade. (…) Ако не ви е интересна жълтата страна на Иван и Андрей, то се надяваме да ви мотивира пътят на Иван и Андрей“, споделя още Иван.

Книгата вече може да се закупи от сайта на Selfmade с автограф от звездите, а след 10 април ще бъде достъпна в големите книжарници в страната.

 Чуйте интервюто на Тереза Захариева с Иван и Андрей.

***

Избрани цитати:

Влади Ампов - Графа:

"С Андрей имахме и едно много силно море, точно преди да подпишат с bTV и да избухнат със „Сблъсък" в ефира. Бяхме си взели квартири в Созопол и той се шегуваше с мен, че постоянно гладя. Тогава дойде един от многото ми прякори – Iron Man, защото не можех да изляза, без да съм си изгладил бермудите и тениската.  Разбира се, имаше и интересни истории с морски флиртове и забивки. Винаги е било забавно и продължава да е, въпреки че начинът ни на живот вече е доста по-различен и нямаме толкова време за партита като някога." 

 

Ути Бъчваров:

„... С Нико Тупарев оставахме леко в сянка, защото тогава двете деца бяха в най-еуфоричния си период. Те превземаха света, чупеха с главите си ледове, или по-скоро ледовете опитваха да се счупят в техните глави. С Нико вече бяхме леко поумнели, бяхме минали през първоначалното състояние на голямото втурване в живота, на голямото натискане на газта, ние все пак сме с десетина години по-големи от Иван и Андрей. От друга страна те хванаха един доста славен период и от нашите години и, донякъде копирайки ни, успяха да го надградят с много трудов комсомолски ентусиазъм. Мога да кажа, че винаги съм завиждал на Иван и Андрей, защото все пак ние с Нико сме от едно old school поколение...." 

 

Христо Хаджитанев:

„Това, което със сигурност ги обединява, е вдъхновението и убеждението, че в бизнеса трябва да има кауза, да има по-голям смисъл от основната му цел, което ги мотивира да се влагат със сърце и душа във всеки проект. Другото, което вече споменах, е способността им да се вслушват в добрите идеи, да ги подкрепят и да рискуват с тях, което им помогна много в изграждането им като успешни продуценти, а сега все повече и като общественици"

 

Емануела Толева:

Може Андрей да има много силна мъжка енергия, да е успял продуцент и водещ, това е част от него, но вкъщи ние сме партньори, ние сме мъж и жена. У дома той не изнася представления и не продуцира. Когато двама души се обичат, когато са готови да правят компромиси, когато искат да бъдат заедно и са убедени в това, някои неща не им правят впечатление, те са много по-дребни от крайната цел – от това да бъдеш заедно с човека, когото си избрал, да се събуждаш и заспиваш с него, да имате дете. 

 

Ирина Тенчева:

Много се радвам, че Иван присъства на раждането на Сами. И то не заради мен – аз съм раждала два пъти преди това – заради самия него. В този живот на мъжете им е писано да виждат повече смъртта, може би това определя и характера им, заложено е в целия им архетип през годините и вековете. Мъжът рядко участва в посрещането на живота, а това е един изключително красив момент, който оставя следа и разширява възприятията. Когато дадох живот на детето ни, Иван беше с мен не за да види мъките ми, а за да посрещнем заедно рожбата си. Споделял ми е, че това е най-голямото чудо, което е преживял лично. 

 

ИВАН:

Още от деца, независимо дали с Андрей самостоятелно правехме нещо хубаво или лошо, го отнасяхме и двамата. И до днес, след 20 години на екран, ми викат по улицата: „Андрейчооо, къде си бе?". Допреди 5-7 години се обяснявах, обаче после осъзнах, че това предизвиква нежелан разговор. Сега, като ми кажат „да предам на Ванката много поздрави", отговарям: „Да, задължително!". Хората просто не знаят кой как се казва. 

Майка ми още от деца, като направехме някоя беля, се караше на Андрей колкото и на мен. Майката на Андрей правеше същото. Но веднъж, аз вече бях голям, отидох при МОЯТА майка и Андрей НЕ БЕШЕ с мен. И тя ми каза: „Андрей, престани!". Бях изумен, казах ѝ: „Саше, това вече не е нормално...". 

 

АНДРЕЙ:

Финансовият удар след фалита на TV7 наистина беше голям, но ако трябва да го сравня с предходния период на емоционални, лични, имиджови и професионални проблеми през 2010-2011 г., когато почти всичко с парите беше наред, то онези катаклизми със сигурност ме нараниха много, много по-сериозно. Парите се превръщат във фикс идея за все повече хора в модерния свят, но аз вярвам, че дори и тези, които са най-фиксирани върху материалното, всъщност искат просто да бъдат щастливи и сигурни. Само че се залъгват, нищо на този свят не може да ни гарантира сигурност и щастие, включително и парите. Така е устроен светът, всичко тече и се променя.

 

ИВАН:

Андрей може би е имал най-голямо влияние в живота ми. Ние сме като две планети, които, колкото и да са малки, си влияят най-много, защото се въртят една около друга. Около тях има големи планети, има звезди, но те двете се въртят заедно и си влияят на физическо ниво. Оказа се, че през годините никога не съм бил сам, което със сигурност повече ми е дало, отколкото ми е взело. Според мен е много по-трудно човек да е сам.

 

АНДРЕЙ:

Ние, паралелно с телевизията и посоката ни към Bulgaria Wants You, сме участвали в много дребни бизнеси. Имали сме заведения, агенция за запознанства, занимавали сме се със здравословни храни, бяхме вложили малък процент в различни недвижими имоти, в една туристическа агенция, участвали сме в създаването на различни фестивали, базари и ивенти и какво ли още не... Опитът ме научи на три прости правила:

1. Ако не разбираш от даден бизнес, по-добре не се захващай, освен ако нямаш пълно доверие на някого и не участваш с миноритарен дял.

2. Остави си достатъчно време ти лично да се фокусираш върху проекта, който стартираш.

3. Събери правилните хора. Екипът е изключително важен.