“Дано успеем да накараме хората да се замислят за донорството, да се отворят дебати по темата и да се говори в семейството. Оттам и от училищата тръгва дискусията. Трябва цялостно събуждане на обществото по темата донорство.” 

Това каза в ефира на bTV Radio режисьорът Яна Титова, която създаде клип в подкрепа на донорството. 

Актрисата Любомира Башева и момичетата от Националния отбор по естетическа групова гимнастика на България, се обединиха за обща кауза. Те станаха посланици на тазгодишната информационна кампания в подкрепа на донорството и трансплантациите „Да дариш живот“. Инициативата се организира за трета поредна година от „Астелас България“ в партньорство с Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Целта на кампанията „Да дариш живот“ е да повиши информираността на обществото по отношение на трансплантациите и да насочи вниманието към ползите от донорството и осъществяването му в България. Според статистиката страната ни се нарежда на последно място сред европейските страни по брой донори.

За целите на кампанията през тази година бе създаден информационен видеоклип. Темата във видеото е представена деликатно чрез изпълнение на съчетание с ленти в зеления цвят, символ на глобалната кампания в подкрепа на донорството. Сценарият и режисурата са дело на Яна Титова, на съчетанието е на треньора на гимнастичките Кристина Ташева.