Тласкането към нови избори не е в интерес на държавата. Това каза в ефира на bTV Radio народният представител от „Продължаваме промяната “ Йордан Терзийски. По думите му днес те не са имали вариант да се включат в консултациите при президента Румен Радев, заради работата в бюджетната комисия.

„В момента основен приоритет е приемането на бюджета, за да могат пенсионерите да получат по-високите пенсии, които са заложени там, както и да се заложат антикризисните мерки. Това трябва да стане ден по-скоро. Трябваше да стане миналата седмица, но заради дневния ред, който опозицията промени и провали заседанията, ние не можахме да го реализираме“, допълни той.

По думите на Терзийски голяма част от партиите вече с в предизборен режим.

„Това е изключително безотговорно. Ние трябва да направим всички усилия да се сформира правителство“, каза още той.

Депутатът от „Продължаваме промяната“ каза още, че те няма да правят компромиси на тема корупция.

„За нас властта не е самоцел. За разлика от партиите-корпорации „Продължаваме промяната“ може да съществува и в опозиция. За нас това не е риск, защото ние сме обединени от идеи и цели, за разлика от голяма част от другите партии, които съществуват заради преразпределянето на публичния ресурс“, заяви Терзийски.

По думите му трябва да се търси обединение около конкретни политики.

„Ако няма такава принципна възможност, то и ние ще се подготвим за избори, но е риск за държавата да остане без парламент в този момент“, допълни той.

От „Продължаваме промяната“ не виждат и вариант за компромис с това кой да оглави едно бъдещо управление в рамките на този парламент.

„Площадът и народът даде вот на доверие на това правителство с премиер Кирил Петков. На този етап при нас не стои друг вариант. За нас Кирил Петков е най-подходящото лице за премиер. Той е символ на всички политики, които сме водили. Той е двигателят и вярвам, че той е най-подходящият за премиер към момента“, каза още Терзийски.

Чуйте интервюто на Тереза Захариева с Йордан Терзийски.