“Не виждам никаква пречка дори и да се водят дълги съдебни дела, а е редно да има такива, редно е да се потърси  отговорност за това забавяне в изграждането на детска болница. Но не виждам причина дори и да се водят дела, да се бави процесът по изграждането. Можем да започнем анализа на нуждите, проучването на терена, изработването на подробното задание. Няма причина за продължаване на бавенето на така нужната ни детска болница.” Това заяви в ефира на bTV Radio д-р Таня Андреева - педиатър и депутат от “Демократична България”, след като стана ясно, че министерство на здравеопазването е дало указание на директора на „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД да предприеме необходимите действия по прекратяването на договора.

“Правилното решение, за което ние пледираме вече втора година е да се измине  добре известният в международната практика път за създаване на едно качествено лечебно заведение. Първо да се направи анализ на нуждите на региона, който ще обслужва това лечебно заведение. Да се направи международен конкурс. И да бъде спазена най-добрата практика, както по отношение на детската медицина, така и в практиката в сферата на архитектурата, строителството и градоустройството.”, обясни Надежда Цекулова от Инициативния комитет “За истинска детска болница”. 

Възможно ли е да се попадне в капана на дела и процедурни хватки, така че да се забави още повече строежът на болницата чуйте в интервюто на Лили Ангелова: