„Моят фокус е изцяло върху децата. Това означава детско здравеопазване, образование и всякаква подкрепа за децата и родителите“. Това каза в ефира на bTV Radio Елисавета Белобрадова, водач на листата на „Демократична България“ в 25 МИР София.

Тя каза, че основната й задача е победата над Бойко Борисов и ГЕРБ.

„Аз имам три различни приоритета – съдебната реформа, подобряване на бизнес средата и разумен бюджет, доколкото може“, допълни Георги Ганев, който от гражданската квота на „Демократична България“, 105-ти в листата в 23-ти МИР в София.

Двамата коментираха и управлението на COVID кризата.

„Навсякъде по света децата излизат в дистанционно обучение като крайна мярка. В нашия случай те бяха единствените институции, които бяха затворени. Нито едно решение не се взима въз основа на факти, статистика, заболеваемост, интензивни легла… Т.е. една група от експерти трябваше да излязат и да кажат защо точно единствено децата излизат в дистанционно обучение, докога ще продължи и при какви условия могат да се върнат“, каза Белобрадова.

„И двете лета, на 2020 и 2021, бяха изпуснати. Първото с оглед подготовката на здравната система. Според мен имаше някакво суеверно вярване, че ще ни се размине, което се оказа много нереалистично. А лятото на 2021 година беше изтървано за ваксиниране. За мен това е огромният провал на сегашният министър на здравеопазването“, допълни Ганев.

Чуйте цялото интервю на Тереза Захариева с Елисавета Белобрадова и Георги Ганев.

Всеки четвъртък в ефира на bTV Radio ще представяме по един водач на листа и един представител от гражданската квота на партиите и коалициите в парламентарния вот. Всичко това се случва по специален регламент. Поканени са първите осем партии и коалиции според последното проучване на Алфа Рисърч. То е проведено в периода 4 – 10 октомври 2021г. и се реализира със собствени средства на агенцията. Проучването е направено сред 1123 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.