“ДПС винаги е имала акцент върху малкия и средния бизнес. Изключително важно е този бизнес да бъде поставен в центъра на вниманието. Той е гръбнакът на икономиката.” Това каза в ефира на bTV Radio Александър Несторов - водач на листата на Движението за права и свободи в област Перник. “При така създадената инфлация, която е общоевропейски феномен, разликата при България е, че ние нямаме необходимия ръст на икономиката, който го има навсякъде. Ние не можем да догоним така наречената инфлация. Отваря се ножицата между българския и европейския стандарт още по-широко”, допълни той. 

“Здравната криза доведе до икономическата и инфлацията са един комплекс от три действия, които Министерство на финансите не отчита правилно.” Това мнение изрази Атанас Кънчев, който е представител на гражданската квота на движението. “Инфлацията не кореспондира и с равнището на възнагражденията в обществения сектор. Инфлацията не кореспондира и с възможността на българските граждани да понасят трудностите на настоящата пандемия. Изключително необходимо е ново редовно правителство,  както и парламент да ревизират изцяло погледа върху макроикономическата рамка, която Министерство на финансите според мен не отчита правилно”, каза още Кънчев. 

Цялото интервю на водещата Лили Ангелова с Александър Несторов и Атанас Кънчев чуйте тук:

Всеки четвъртък в ефира на bTV Radio ще представяме по един водач на листа и един представител от гражданската квота на партиите и коалициите в парламентарния вот. Всичко това се случва по специален регламент. Поканени са първите осем партии и коалиции според последното проучване на Алфа Рисърч. То е проведено в периода 4 – 10 октомври 2021г. и се реализира със собствени средства на агенцията. Проучването е направено сред 1123 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.