„Нашите усилия ще бъдат насочени към подкрепа на българските домакинства и на малкия бизнес. В условията на безпрецедентна енергийна ситуация, икономическа нестабилност и социален срив сега повече от всякога има нужда от подкрепа на българската държава.“ Това каза в ефира на bTV Radio Мая Манолова – водач на листите на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ в Пазарджик и 23-ти МИР София.

Тя заяви още, че те застават твърдо зад идеята за реализирането на проекта АЕЦ „Белене“.

„Всички са пряко засегнати от цените на тока, а на много места се налагат и съкращения. В момента голяма част от работодателите са изправени на нокти, защото техните служители трябва да минават и на тест, ако нямат зелен сертификат. За нас е изключително важно, както цените на тока, така и да се вземат мерки за зеления сертификат.“ Това добави Юлиян Ненчев – водач на листите на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ в Плевен

„АЕЦ Белене има бъдеще. Най-големият грях на Борисов по отношение на българската енергетика е спирането на този проект. Ако имахме атомна централа, нямаше фирмите да плащат ток по 454 лв., да фалират, стоките да летят нагоре като цени, а българските домакинства да изнемогват“, това каза още Мая Манолова.

Тя добави още, че ще настояват от 1 януари държавата да поеме на 100% повишаването на сметките за ток, вода, парно и природен газ на българските домакинства.

Чуйте цялото интервю на Тереза Захариева с Мая Манолова и Юлиян Ненчев.

Всеки четвъртък в ефира на bTV Radio ще представяме по един водач на листа и един представител от гражданската квота на партиите и коалициите в парламентарния вот. Всичко това се случва по специален регламент. Поканени са първите осем партии и коалиции според последното проучване на Алфа Рисърч. То е проведено в периода 4 – 10 октомври 2021г. и се реализира със собствени средства на агенцията. Проучването е направено сред 1123 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.