Ще има нов редовен кабинет след предстоящите избори на 14-ти ноември. Това заяви в ефира на bTV Radio съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, водач на листата в 24 МИР София и тази в Пловдив.

„На площадите казваме на всички, че един депутат повече за „Продължаваме промяната е един компромис по-малко в бъдещата коалиция. Ние ще бъдем диалогични. Няма да влезем в едни преговори на база его и позиции. Ние знаем, че България не може да продължава със служебни правителства, а трябва да имаме редовно правителство. Всички политически сили, които искаме доброто на България, трябва да се обединим върху спиране на кражбите, спиране на корупцията и смяна на главния прокурор, независимо от ориентацията им – ляво, център или дясно“, допълни Петков.

Той коментира и думите на Тошко Йорданов от „Има такъв народ“, че „не е добра идея“ Кирил Петков да бъде министър в следващ коалиционен кабинет, заради решението на Конституционния съд относно двойното му гражданство.

„В един бъдещ кабинет всички политически сили трябва да сложат най-добрите си кадри за всяка една позиция“, каза Петков.

„Ние виждаме в хората една надежда и вяра, че промяната може да се случи. Те трябва да излязат и да гласуват, за да се даде шанс на България да направим правителство и да променим статуквото към по добро“, коментира Андрей Гюров – водач на листата на „продължаваме промяната“ в Благоевград.

Чуйте цялото интервю на Тереза Захариева с Кирил Петков и Андрей Гюров.

Всеки четвъртък в ефира на bTV Radio ще представяме по един водач на листа и един представител от гражданската квота на партиите и коалициите в парламентарния вот. Всичко това се случва по специален регламент. Поканени са първите осем партии и коалиции според последното проучване на Алфа Рисърч. То е проведено в периода 4 – 10 октомври 2021г. и се реализира със собствени средства на агенцията. Проучването е направено сред 1123 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.