Извинението на вицепремиера Калина Константинова е достойна постъпка. Това мнение изрази в ефира на bTV Radio Кремена Кунева от Фондация „За доброто“, които още в първите дни на войната направиха център от доброволци, където ежедневно се помага украински граждани.

„В последно време не сме виждали политици, които да се извиняват. Всеки един човек може да допусне грешка. Важното е да я разбера и да не я повтаря“, допълни тя.

Кунева заяви, че е била шокирана от изявлението на вицепремиера.

„Последните месеци комуникирам доста често с г-жа Константинова. Всеки петък имаме срещи с нея. Знам какво е нейното отношение към бежанците. Знам какво е нейното отношение към жена, дете, към всеки един случай. Буквално ежедневно сме подавали индивидуални случаи към нея и щаба, които са били решавани“, обясни още ту.

Според Кремена Кунева основният проблем при разселването на украинските граждани е, че процесът е трябвало да започне много по-рано и да има по-добра комуникация с хората.

От Фондация „За доброто“ обясниха още, че остават редица нерешени проблеми – здравните грижи за бежанците, дневни центрове за децата, подпомагане на украинците, които искат да започнат работа и др..

Чуйте интервюто на Тереза Захариева с Кремена Кунева.