“Ние сме във време на тежки предизвикателства и е време да се обединим.” Това каза в ефира на bTV Radio Кремена Кунева, кандидат за депутат от гражданската квота на “Демократична България” в 24 МИР-София и 2 МИР-Бургас.

“Последните няколко години, в които активно се занимаваме с каузите на Фондация „За доброто“, по ред причини стигнахме до събития и сценарии, в които просто се блъскаме в едни стени, създадени от институции, които не функционират добре и без реална грижа към децата в обществото ни. Това беше моята причина да реша, че когато човек иска наистина да променя, то не трябва да го е страх да поеме отговорност”, допълни тя.

Кремена Кунева заяви още, че сред нейните приоритети са създаване на добра среда за лечение на децата в България, промяна в учебната програма в училищата, грижа за децата със специални потребности, както и националната ни култура.

Цялото интервю с Кремена Кунева пред водещата Тереза Захариева може да чуете в прикачения звуков файл.

По време на предизборната кампания bTV Radio ви срещa с представители на гражданската квота и водачи на листи на всяка от 8-те партии, които според последното проучване на "Маркет линкс" имат шанс за новия парламент. Националното проучване е финансирано и реализирано съвместно от БТВ и Маркет Линкс, проведено сред 1067 лица над 18 години в страната в периода 27 август - 3 септември 2022г. по методите на пряко- лично интервю и онлайн анкета. Според него, ако изборите бяха днес ГЕРБ/СДС биха получили 22,9% от гласовете, “Продължаваме промяната” - 17,8%, БСП - 10,9, ДПС - 10.9, Демократична България - 8.1; “Възраждане” - 7.6; “Български възход” - 4.7; “Има такъв народ” - 3.8%.