Кирил Петков иска да продължи това, което са правили неговите предшественици. Това заяви в ефира на bTV Radio журналистът и собственик на БГНЕС Любчо Нешков по повод обявената визита на българския премиер в Северна Македония.

„Отиването в Северна Македония е жест, който ако никой не го разбира в Скопие, тогава нещата много трудно ще намерят положително решение в близко време. Българската страна ще положи всякакви усилия и отиването на Кирил Петков е ясна подкрепа. Това не е символичен акт. Дано да го разберат“, каза той.

По думите му Северна Македония в момента се намира пред правителствена промяна и е трудно да се дават категорични заключения какво ще следва с новия кабинет. Любчо Нешков обясни, че в страната продължава да се прокламира омраза към България, което пречи на Северна Македония да върви напред.

„Преди два дни имаше публикации, че имало токсична любов от страна на България към Македония. Тук става дума за токсично съзнание на тези хора, които мислят, пишат и тровят душите на хората в Македония. В крайна сметка обаче всичко зависи от политическата воля на хората, които ръководят Македония. Ако тези хора не са свободни, не искат да изградят една истински независима Република Северна Македония, то тогава и Господ не може да им помогне. Ще живеят и ще се хранят с омраза“, допълни той.

Любчо Нешков коментира и идеята на Слави Трифонов България да поиска отпадане на визите за САЩ, както и влизане в шенгенското пространство.

Чуйте Цялото интервю на Тереза Захариева с Любчо Нешков.