„Вече 30 години политиците ни обещават Коридор №8, жп линии, а сега виждам и новото управление, което идва, с обещание за самолетни връзки и т.н. Аз 30 години очаквам елементарна пътна връзка между двете страни. И 30 години това е най-примитивната и най-изостаналата инфраструктура между двете страни.“ Това каза в ефира на bTV Radio журналистът Любчо Нешков по отношениe на инфраструктурата между България и Северна Македония.

„Премиерът на Северна Македония тази нощ пътува 3 часа, а знаете как пътуват колите на държавниците – с кортежи. Просто е невъзможно. Това не са пътища, това са селски пътеки. Всеки, който е минавал границата, знае че там е разорано. Политиците са тези, които трябва да започнат да изграждат тази инфраструктура. Нещата по този въпрос са наистина трагични и нищо не се прави. Просто се говори преди избори и после всичко отива в миналото“, допълни той

Любчо Нешков разказа още, че през целия ден с негови колеги са подавали информация към македонските медии за трагедията с автобуса на АМ „Струма“.

„На практика ние събудихме колегите в Скопие малко след 3 часа сутринта“, каза той.

По думите му политиците и на двете държави са имали достойно поведение при този трагичен инцидент.

„Дали е необходимо да се случват подобни неща, за да могат политиците ни да разберат, че животът е един. Животът е много кратък. Животът е един миг. Не трябва да се дава пространство на омразата и на конфронтацията – на нещо, което ни отдалечава един от друг“, допълни той.

Според журналиста политиците трябва да дадат тон за преодоляване и разрешаване на споровете, които съществуват между двете държави.

„Аз смятам, че тепърва ние трябва много открито и почтено да седнем заедно и да разрешим всички спорове. След като в такава ситуация намират общ език, то защо в мирни времена да не могат да разрешат неща, които са пределно ясни, и които трябва да дадат път напред“, заключи той.

 Чуйте цялото интервю на Тереза Захариева с Любчо Нешков.