Най-важните проблеми на хората не намериха решение в актуализацията на бюджета. Това каза в ефира на bTV Radio Мая Маноловa, лидер на ПП „Изправи се, България“.

„На първо място това са доходите. Минималната работна заплата остава 710 лв. Това означава, че работещите бедни ще продължат да получават чисто по 515 лв., което е срамота и е абсолютно недопустимо да ходиш на работа и в същото време едва да свързваш двата края. Издръжката на живот е 1220 лв.“, каза тя.

По думите й пенсионерите също няма да получат това, което очакват.

„На 7 юли ще стане ясно, че пенсионерите за втори път тази година са излъгани, защото пенсиите няма да се повишат с 21%, както обещаха, а минималната пенсия ще нарасне с 8,6%. Като цяло увеличенията ще бъдат много под 10%. Изобщо никаква възможност да бъде компенсирано поскъпването на живот и ръста на цените“, допълни Манолова.

Тя коментира и политическата криза. Според нея все още има шанс да бъде съставено правителство в това Народно събрание.

„Не изключвам възможността да бъде сформирано правителство, защото вкопчването на Нинова и Петков във властта е на всяка цена. Очевидно е, че имат какво да губят“, заяви тя.

Мая Манолова коментира и изгонването на 70 руски дипломати.

„Това беше една необмислена постъпка с опасни последици. В тази ситуация президентът е единствената институция, която не лъже, която не си променя мнението три пъти дневно, и която се държи почтено и на страната на народа“, каза тя.

Чуйте интервюто на Тереза Захариева с Мая Манолова.